Brochure helpt bij schoolkeuze

Op 18 februari 2022, over deze onderwerpen: Onderwijs

De Stad Aalst heeft een brochure klaar om ouders te helpen die hun kind moeten inschrijven in het secundair onderwijs. Daarvoor werkte de Stad samen met de scholen, de CLB’s, het Lokaal Overlegplatform en het Huis van het Kind. De brochure geeft een overzicht van het bestaande aanbod, inschrijvingsperiodes en -procedures.

 

Karim Van Overmeire (N-VA), schepen van Onderwijs, legt uit: “De school- en studiekeuze is één van de belangrijkste keuzes die gezinnen moeten maken. Die keuze is een recht en een verantwoordelijkheid van de ouders. Maar het onderwijslandschap is complex. Met deze brochure tonen we welke keuzes er kunnen gemaakt worden.”

 

“Ik wil ouders graag geruststellen: er zijn geen slechte scholen in Aalst”, zegt de schepen. “Toch is natuurlijk niet elke school dezelfde. Naast bereikbaarheid en eventuele keuzes van vrienden, bepalen misschien ook andere factoren welke school ouders uiteindelijk voor hun kind kiezen. Pedagogisch project, keuzemodules en studierichtingen in hogere jaren …”

 

Er is de voorbije jaren veel veranderd in het onderwijs en in de inschrijvingsprocedures. Wat dit concreet betekent, kunnen ouders terugvinden in de brochure. Naast een overzicht van welke scholen er in Aalst te vinden zijn en welke doorstroommogelijkheden die bieden, verschaft de brochure ook uitleg over hoe en wanneer je dient in te schrijven. Verder staan er ook contactgegevens van ondersteunende diensten en van de scholen zelf in.

 

De brochures worden verdeeld via de lagere scholen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is