Bibliotheekfiliaal Terlinden krijgt opknapbeurt.

Op 24 maart 2023, over deze onderwerpen: Bibliotheek

De stedelijke bibliotheekwerking omvat naast Utopia nog vier filialen: Erembodegem, Herdersem, Nieuwerkerken en Terlinden. Nadat eerder het filiaal van Herdersem een grondige opfrisbeurt kreeg, is het nu de beurt aan filiaal Terlinden.

De bibliotheek tegenover het bekende kasteel aan de Sylvain van Der Guchtlaan wordt stevig onder handen genomen. De verouderde verlichting wordt vervangen door een meer duurzaam systeem, bepaalde delen van de collectie krijgen een andere plaats en ander meubilair, de elektriciteit wordt nagekeken en de ruimte krijgt een volledig nieuwe laag verf.

Schepen Karim Van Overmeire licht het maatschappelijk belang toe van de drukbezochte wijkbibliotheek: ‘De dienstverlening in de deelgemeenten en wijken buiten het centrum blijft belangrijk voor ons. Filiaal Terlinden ontvangt, naast heel wat buurtbewoners wekelijks meerdere klassen uit nabijgelegen scholen. We willen die bezoekers ook in de toekomst een mooie aanbieden en hen in de beste omstandigheden ontvangen.’

Tijdens de werken worden delen van de collectie tijdelijk opgeslagen in een container. Inleveren van materialen kan steeds via de inleverbus die op regelmatige tijdstippen wordt leeggemaakt. Op maandag 27 maart heropent Terlinden en kan iedereen opnieuw terecht in een compleet opgefriste bib.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is