Aalsterse steun voor Catalaanse betogers

Op 8 december 2017

Het Nieuwsblad +,

Aalst - Drie N-VA'ers en een horde Catalanen vertrokken gisteren vanuit Erembodegem naar Brussel om er te betogen voor de onafhankelijkheid van Catalonië. “Wij voeren eenzelfde strijd”, zegt Johan De Veylder, die de Catalanen ook een slaapplaats aanbood.

Ik ben geen Spanjaard, ik ben van kop tot teen een Catalaan

Het zou heel wat frisser worden dan ze in Spanje gewend zijn, maar dat hield Alex Ondonyo (52) en zijn kompanen niet tegen om woensdag om 5 uur 's ochtends 1.400 kilometer te rijden vanuit de regio Catalonië naar Aalst. Ze vonden er slaapplaats bij onder meer N-VA-gemeenteraadslid Johan De Veylder (59) in Erembodegem. “We tekenden in op een oproep van de Vlaamse Volksbeweging op Facebook”, zegt De Veylder.

Minstens 45.000 betogers kwamen in Brussel bijeen om daarvoor te betogen. “Onze hoop is dat Carles Puigdemont president wordt van een onafhankelijk Catalonië”, vertelt Catalaan Alex Ondonyo. “Ik ben geen Spanjaard, ik ben van kop tot teen Catalaan.”

Willen de NV-A'ers uit Aalst een onafhankelijk Vlaanderen? “Wij willen in Vlaanderen leven, maar ik vrees dat we dat niet meer zullen meemaken”, antwoordt De Veylder.

“Wij vinden als Vlamingen, net als de Catalanen,

dat een volk het recht heeft om te beslissen hoe het leeft en bestuurd wordt”, vult Filip De Paepe (63) aan

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is