Aalsters onderwijs is Nederlandstalig onderwijs

Op 20 september 2023, over deze onderwerpen: Onderwijs

In onze school krijgt ieder kind een kans, daarom spreken we hier Nederlands. Deze leuze hangt sinds 1 september aan alle scholen van het stedelijke basisonderwijs. De scholen van de andere netten kunnen zich bij de actie aansluiten.

“Wanneer we het hebben over integratie, is onderwijs een belangrijke hefboom”, legt Karim Van Overmeire, schepen van Onderwijs, uit. “Om kwalitatief onderwijs te kunnen bieden, is een gemeenschappelijke schooltaal essentieel. Daarom kiezen we er in het stedelijke net uitdrukkelijk voor om binnen de school enkel Nederlands te spreken. Op die manier vergroten we de slaagkansen – binnen en buiten de school – van elke leerling en dat hoort de essentie te zijn van alles wat we in een school doen.”

Het is een boodschap die aanslaat, want ook van de andere netten vroegen reeds verschillende scholen een dergelijk spandoek aan.

De vorige spandoeken dateerden reeds van 2017 en waren dus aan vervanging toe. “De spandoeken zijn inderdaad in een nieuw kleedje gestoken, maar de basisfilosofie erachter blijft dezelfde”, verduidelijkt schepen Van Overmeire.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is