147 leerlingen spijkeren hun Nederlands bij op Taalbubbels

Op 27 juli 2023, over deze onderwerpen: Integratie & inburgering, Onderwijs

Op 24 juli startte de 15de editie van Taalbubbels.

 

“Een initiatief zoals ‘Taalbubbels’ is, gezien de grote instroom aan anderstaligen in Aalst, meer dan ooit nodig”, legt Karim Van Overmeire (N-VA), schepen van Inburgering en Onderwijs uit. “Taal is nog steeds dé sleutel voor een goede integratie. Niet alleen in het dagelijks leven, maar ook op school. Het is net voor de kinderen die omwille van hun Nederlands moeilijkheden op school ervaren, dat Taalbubbels bestaat. Ervoor zorgen dat het Nederlands van individuele leerlingen beter wordt, houdt ook in dat de leerkrachten wat minder hoeven te ondersteunen en meer aandacht kunnen hebben voor alle kinderen in de klas.”

 

Dit jaar schreven 147 kinderen tussen 5 en 18 jaar zich in, verdeeld over 29 verschillende nationaliteiten. De grootste groep bestaat uit kinderen met de Oekraïense nationaliteit. Taalbubbels staat open voor kinderen die in Aalst wonen of in Aalst naar school gaan.

 

Voor de organisatie van Taalbubbels kan de Stad Aalst voor het tweede jaar op rij rekenen op subsidies van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) om zomerscholen te organiseren. “Zonder onze 44  vrijwilligers zou er van ‘Taalbubbels’ echter geen sprake zijn, dus ik wil hen graag bedanken voor hun inzet”, geeft schepen Van Overmeire nog mee.

 

De boog kan niet altijd gespannen staan en dus worden er ook uitstappen georganiseerd. Naast een bezoek aan Utopia of een lokale stripwinkel, kunnen de kinderen onder meer ook kennismaken met de werking van de politie en het sportaanbod in Aalst. Ook bij deze ontspannende activiteiten ligt de focus op taal en taalverrijking.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is