vzw Kroffel ontvangt ‘Leeuwenwelpje’ van Jong N-VA

Op 15 januari 2016, over deze onderwerpen: Jeugd, Toerisme

Het ‘Leeuwenwelpje’ is de prijs voor een verdienstelijke vereniging uit de streek die Jong N-VA kanton Aalst in de bloemetjes wil zetten. Kroffel vzw volgt Steunpunt Welzijn vzw op die de prijs vorig jaar in ontvangst mocht nemen. Aan het Leeuwenwelpje is een geldprijs van 250 euro verbonden.

Jong N-VA koopt een lot ter waarde van 250 euro en investeert mee in het jeugdverblijfscentrum dat vzw Kroffel wil realiseren op Schotte. Jong N-VA voorzitter, Lauri De Wever: ‘We koppelen ons jaarlijks Leeuwenwelpje aan de campagne die vzw Kroffel lanceerde ter financiering van hun jeugdverblijfscentrum. Op die manier dragen wij ons steentje bij in wat wij zien als één van de prioriteiten van het stadsbestuur: goede jeugdverblijven.

vzw Kroffel start met de renovatie van de oude directeurswoning aan de site Schotte, waardoor het eerste jeugdverblijfscentrum met bedden in Aalst een stap dichterbij komt. Vanaf 2018 kunnen de eerste jongerengroepen er overnachten. De campagne die de vzw begin juni lanceerde, waarbij iedereen de kans kreeg om mee te investeren, heeft inmiddels 78.500 euro opgebracht.

Gemeenteraadslid, David Coppens: ‘vzw Kroffel en Scouts Sint-Kristoffel verdienen onze erkenning. Ze tonen als jeugdvereniging heel veel ondernemingszin met hun project. Het ondersteunen van jeugdverblijven en bij uitbreiding jeugdtoerisme stond in ons verkiezingsprogramma en staat in het bestuursakkoord, het is een topic dat ik en de N-VA altijd belangrijk hebben gevonden.’ 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is