Stad Aalst biedt hulp bij levenseinde-planning

Op 16 februari 2017, over deze onderwerpen: Bevolking

In het Nieuw Administratief Centrum (NAC) van de Stad Aalst kan u ook terecht met alle vragen over een levenseinde. “We willen onze burgers bijstaan in alles, dus ook bijvoorbeeld bij het plannen van een laatste wilsbeschikking”, zegt schepen Mia De Brouwer (N-VA).

Dit stadsbestuur maakt eindelijk werk van “integrale dienstverlening”. Aalstenaars moeten niet meer van hot naar her lopen op zoek naar de juiste informatie: alles wordt aangeboden in het Nieuw Administratief Centrum, waar je met al je vragen en zorgen terecht kan.

In het NAC is er ook een speciale “zorgbalie”, waar alle stadsdiensten én het OCMW hun expertise rond zorg gebundeld hebben. Bezoekers kunnen er alles vragen over het zorg- en welzijnsaanbod, over pensioenen, verminderingskaarten voor het openbaar vervoer, allerhande activiteiten… Maar je kan er zelfs terecht met vragen over levenseinde. 

De medewerkers van de zorgbalie verstrekken informatie over bijvoorbeeld de wilsverklaring inzake euthanasie, orgaandonatie, teraardebestelling maar ook over de wens tot lichaamsschenking aan de wetenschap. De maatschappelijk werkers van de zorgbalie hebben bovendien een grote kennis van de Sociale Kaart  en kunnen indien nodig steeds gericht doorverwijzen naar andere bestaande diensten en projecten.

“Dit is een moeilijk onderwerp en net daarom willen we als Stad Aalst de allerbeste én meest volledige dienstverlening aanbieden”, zegt Mia. “Om u te dienen”.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is