Sluikstorten aanpakken met camera’s

Op 22 september 2016, over deze onderwerpen: GAS-reglement, Veiligheid

Burgemeester Christoph D’Haese bindt de strijd aan met de sluikstorters die onze stad gebruiken als een stort. Christoph wil nu camera’s inzetten om de pakkans echt te verhogen en van Aalst een propere stad te maken waar we allemaal trots op kunnen zijn.

‘Kleine’ overlast zoals sluikstorten heeft grote gevolgen voor de uitstraling van en de sfeer in een stad. Als burgemeester pakt Christoph ook de ‘kleine’ overlast kordaat aan. Dankzij de burgemeester kreeg ook Aalst een GAS-reglement. Met resultaat, want sinds de invoering (eind 2015) werden al 37 GAS-vaststellingen gedaan (10 zwerfvuil en 27 sluikstort).

Christoph wil de pakkans voor sluikstorters verder verhogen. De politie moet sluikstorters immers op heterdaad betrappen en dat is vaak erg moeilijk. “Wie geen respect heeft voor ons openbaar domein, moet aangepakt worden”, vindt Christoph. “Het moet echt maar eens gedaan zijn met je rommel zomaar ergens dumpen”.

De stad gaat nu camera’s inzetten in de strijd tegen sluikstorters. Een gevoelige kwestie, die juridisch goed onderbouwd moet worden. Christoph kiest voor een ‘vaste verplaatsbare camera’. Dat is een camera die een bepaalde locatie gedurende een korte en bepaalde periode kan filmen. Tijdens de operatie wordt de camera niet verplaatst, maar naderhand kan de camera wel op andere locaties ingezet worden. Zo voldoet Aalst aan de wettelijke voorwaarden om camera’s te mogen inzetten.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is