Oude Rijkswachtkazerne wordt TalentAntenne !

Op 5 december 2016, over deze onderwerpen: Economie

De oude Rijkswachtkazerne wordt straks de nieuwe thuis van de TalentAntenne: een vrijplaats waar nieuwe ideeën kunnen opborrelen. “Het wordt een levendige ontmoetingsplek”, zegt OCMW-voorzitter Sarah Smeyers (N-VA). “Een plaats voor actie en creativiteit Een plek waar alles kan”.

De plannen voor de voormalige rijkswachtkazerne in de Denderstraat worden langzaam maar zeker concreet. Het wordt een levendige ontmoetingsplek voor creatieve, ondernemende mensen en voor al wie graag onder de mensen is. Er wordt gemikt op een breed en divers publiek dat op zoek is naar een gezellige plek.

“Er zijn veel frisse ideeën die leuk gecombineerd kunnen worden”, zegt Sarah. “Denk maar aan een makers-lab, een buurtrestaurant, een sociale superette, (buurt)moestuintjes op het binnenplein, pop-up’s van jonge ondernemers, kinderopvang, co-working space…Hier gaan ideeën tot leven komen. The sky is the limit”

De ideeën komen van de buurt: buren, handelaars, ondernemers uit de omgeving. Zelfs de pendelaars die vlakbij de Rijkswachtkazerne gebruik maken van het station werden betrokken bij de voorbereidingen. “Het is een groot gebouw met veel potentieel”, zegt Sarah. “We willen hier een nieuwe dynamiek creëren waar alle Aalstenaars de vruchten van kunnen plukken”.

Het dossier zit nu in een stroomversnelling. In het komende jaren worden er nog meer partners betrokken, er worden architecten gezocht en de laatste centjes worden bij elkaar gezocht. In afwachting moeten er vanaf 2017 al tijdelijke activiteiten georganiseerd worden. Spannend!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is