Extra ondersteuning voor jongeren in complexe situaties

Op 4 mei 2023, over deze onderwerpen: Sociale zaken, Wonen

Welk soort begeleiding hebben kwetsbare jongeren die alleen wonen nodig? Dat vroegen we aan een reeks organisaties die zich richten op jongeren in moeilijke situaties en jongeren met een beperking.

Op basis van hun antwoorden lanceerden we een oproep naar het welzijnsveld. Arktos vzw kwam met het beste voorstel: zij zullen samen met de jongeren afspreken welke begeleiding nodig is. De focus is hierbij steeds het zelfstandig wonen met aandacht voor woonvaardigheden, het uitbouwen van een netwerk en het zoeken naar een goede vrijetijdsbesteding.

Schepen Sarah Smeyers: "Heel concreet zal Arktos ook een maandelijkse bijeenkomst houden met alle jongeren die een traject lopen of gelopen hebben. Drie keer per jaar wordt een wooncafé georganiseerd,  open voor alle jongeren in Aalst. Hier wordt ingegaan op interessante thema’s over alleen wonen. BudgetInZicht Oost-Vlaanderen heeft zich als partner bereid getoond om vanuit hun expertise dit mee vorm te geven."

Met deze begeleiding helpt Arktos vzw ook om woonproblemen op latere leeftijd (zoals uithuiszetting, schuldenopbouw, dakloosheid) te voorkomen.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is