Digitale schooltoelage strijdt tegen kinderarmoede

Op 27 juni 2016, over deze onderwerpen: OCMW, Onderwijs
Sarah Smeyers

De schooltoelage voor kansarme kinderen is een belangrijk wapen in de strijd tegen kinderarmoede. Onder impuls van OCMW-voorzitster Sarah Smeyers zullen ouders in nood de schooltoelage digitaal kunnen aanvragen. "Geen drempels voor Aalsterse gezinnen in nood", zegt Sarah. 

Het OCMW en de stad Aalst stappen samen in een digitaal platform dat een digitale aanvraag van de schooltoelage mogelijk maakt. Zo verdwijnt een grote drempel die er vandaag voor zorgt dat veel rechthebbende ouders géén schooltoelage ontvangen. De procedure wordt nu veel eenvoudiger. 

Het nieuwe systeem biedt veel voordelen maar de belangrijkste stap vooruit is dat hulpverleners voortaan in naam van hun cliënt een digitale aanvraag kunnen indienen. Tot op vandaag kan enkel de rechthebbende zelf zo een aanvraag indienen, met als gevolg dat veel aanvragen onjuist of onvolledig ingediend worden.

Minder administratieve rompslomp, vlottere dienstverlening en meer Aalsterse gezinnen in nood geholpen. "In onze stad willen we kinderen kansen geven", besluit Sarah. "De schooltoelage helpt om aan iedereen gelijke startkansen aan te bieden". 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is