‘Den Tir’ bloeit open tot ‘Het Somergempark’

Op 23 september 2016, over deze onderwerpen: Wonen

Het was een beetje een verpauperde wijk en het wordt een prachtig nieuw stukje Aalst. De 61 verouderde sociale stadswoningen van ‘Den Tir’ verdwijnen en op dezelfde plek komt het aangenaam ‘Somergempark’: 88 gloednieuwe sociale appartementen en stijlvolle gezinswoningen.

Schepen van Wonen Sarah Smeyers besloot om de oude stadswoningen toe te vertrouwen aan Sociale Huisvestingsmaatschappij Dewaco. “De Stad moet niet te veel huisbaas spelen”, vindt Sarah. “De Sociale Huisvestingsmaatschappij kan de bewoners van de sociale woningen een veel betere omkadering en meer kwaliteit bieden”.

Sarah krijgt gelijk, nu de ouderwetse huisjes plaats maken voor nieuwe, aangename, gezonde en energiezuinige woningen. Er komen bovendien 27 nieuwe sociale woongelegenheden bij. Het Rotterdamse bureau ‘Johan De Wachter Architecten’ tekent voor een ambitieuze, stijlvolle en moderne vernieuwingsoperatie. Het nieuwe ‘Somergempark’ zal bewoners laten wonen in het groen. Een aantal woningen komt zelf op palen te staan. Er komt ook een speelplein voor kinderen en een rustig plekje voor senioren.

Opnieuw een mooi staaltje stadsvernieuwing, dat dit keer specifiek de kwetsbare groep van sociale huurders ten goede komt.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is