Bib en museum gooien deuren open voor studenten

Op 27 april 2016, over deze onderwerpen: Erfgoed
Studeren in bib en museum

Schepen Karim Van Overmeire gooit de deuren van de bibliotheek én het Stedelijk Museum open voor de Aalsterse studenten. De openingsuren van de hoofdbibliotheek worden speciaal voor studenten nog verder uitgebreid en ook de lange gastentafel van ’t Gasthuys-museum wordt opengesteld voor blokkende studenten.

Concreet zullen studenten in januari, mei, juni en december al vanaf 09.00u terecht kunnen in de hoofdbibliotheek. Vroeger was dat pas om 10.00. Karim heeft sinds zijn aantreden als schepen de openingsuren van de bib al grondig bijgestuurd, om nog meer Aalstenaars de kans te geven om een bezoek te brengen aan de bib. Voor de studenten wordt nu nog een extra inspanning gedaan.

“We bieden studenten graag de gelegenheid om te blokken in een serene sfeer”, zegt Karim. “Misschien kan het aanbod van de bibliotheek of de collectie van ’t Gasthuys wel inspirerend werken. Het museum en de bib zijn voor mij geen dode opslagplaatsen, maar levende kenniscentra, waar alle Aalstenaars een plaats krijgen”.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is